Taroks hjemmebane

I 70’erne blev Tarok hele Danmarks hest, men Skive Trav vil altid være banen, hvor det hele begyndte.

Fortællingen

Karl Laursen kommer ikke til at brillere som kusk, men han er en fænomenal hestemand, og de voksne sønner begynder at hente sejre hjem, når de kører hestene. Til enhver tid står det dog tydligt og klart, at hestene er Karls. Laursen brødrene kører for Stald KIMA.

Der kommer en række rigtig gode heste i stald KIMA, alligevel lader det helt store gennembrud vente på sig. Men en dag er Karl og Jørn på Skive Travbane, hvor Jørn prøvekører Tarok. Det går op for ham, at her er der tale om en hel særlig hest.

Tiden

I 1972 stemte Danmark ja til EF, og forventningen var, at det ville gavne den danske økonomi. I stedet blev 70’erne et årti med prisstigninger og oliemangel. Da oliekrisen for alvor ramte i slutningen af 70’erne, blev den økonomiske situation forværret i form af inflation og betalingsbalanceunderskud. Der tegnede sig et dystert billede af Danmarks økonomiske fremtid. Nogle mente, at Danmark bevægede sig mod en økonomisk afgrund.

Midt i det hele kom Tarok travene. Måske var krisen en af årsagerne til at så mange danskere samledes om deres nationale heltehest, Tarok.

Filmlokationen

Da Skive åbnede sin første travbane i 1948, jublede 10.000 fremmødte, mens hestene kæmpede om at komme først over målstregen. Banen blev senere flyttet til nuværende placering, men er stadig en af landets mest publikumsvenlige travbaner med omkring 40.000 besøgende årligt.

Skive Trav er en moderne bane med fokus på business. Reklameskilte bringer indtægter, men da Regner Grastens filmhold skulle optage Jørns prøvekørsel med Tarok, måtte de dække reklameskiltene i opløbssvinget til med grønne presenninger. I stedet opsatte de gamle reklame skilte for Rønbjerg Is og Hancock mv.

Besøg Skive Trav

Skive Trav afholder løb 1-2 gange om ugen. En del køber Skive Travs pakkeløsning, som indeholder rundvisning i staldene, spisning og spil
Skive Trav arrangerer desuden ture på Tarok Ruten, som også afsluttes med et besøg på travbanen.

Læs mere på skive-trav.dk

Klik her og find vej til Skive Trav via Google Maps