Pigtrådsbal i Skive 1961

Med den røde sal, balkonerne, søjlerne og den flotte stukkatur står theatersalen der nu, som dengang. Dengang i 60’erne, når der var pigtrådsbal i byen.

Fortællingen

Karl Laursen går ind i trav. Uden at have nogen forstand på det, til at begynde med, har han anskaffet sig travheste og har etableret stald KIMA. Da de fire sønner bliver voksne, er det dem, der kommer til at køre hestene i væddeløb. Som det var - også dengang - med nutidens unge, bliver der festet. I Skive foregår det i theatersalen, med Otto Brandenburg og pigtrådsmusik. To lys på et bord. Tre forløsende ord. Fire glas fyldt med ungdommens mod. Jørn møder Ingelise.

Tiden

Naturligvis har de altid været der, de unge mennesker, men de blev ikke tidligere opfattet som en gruppe med fælles identitet. I efterkrigstiden begyndte de unge dog at skille sig mere og mere ud fra den ældre generation gennem deres interesse for mode, musik, dans, holdninger og opførsel. Ungdommen blev til en ny samfundsgruppe.

Filmlokationen

Med den røde sal, balkonerne, søjlerne og den flotte stukkatur, står det 125 år gamle Skive Theater bevaret i sin originale stil.

I filmen er teatersalen stedet, hvor Jørn mødte Ingelise. Da scenen skulle optages, mødte flere end 100 statister op for at være med til den store 60’er fest. Sminkører og kostumierer stod klar fra tidlig morgenstund til at skrue de unge mænds og damers look 50 år tilbage i tiden. Der blev sat hår, fjernet piercinger og tatoveringer blev dækket til.

Salen, derimod, krævede ingen sminke, ej heller nogen dekoration. Ud over lyssætning og en del røgelse - stod den under optagelserne, som den står i dag, som den stod tilbage i 1961.

Besøg Skive Theatersal

Skive Theater kan besøges i forbindelse med teaterets arrangementer indenfor akustisk og rytmisk musik, stand-up og foredrag. Læs mere på skivetheater.dk

Klik her og find vej til Skive Theater via Google Maps