Det store smukke Svane Springvand

Skive Anlæg er et pusterum fra bylivet med rosenbede, skyggende træer og et yderst romantisk springvand.

Fortællingen

Efter den store pigtrådsfest i Skive Theater, følger Jørn Ingelise hjem. Det er tidlig morgen, og turen går gennem det romantiske anlæg forbi det store smukke Svane Springvand. Tæerne er ømme efter en lang nat på dansegulvet i spidse sko og høje hæle. Ingelise tager skoene af. Hun snubler, men bliver grebet af Jørn.

Tiden

Ungdomskulturen blev i høj grad defineret gennem musik, dans og ikke mindst måden at klæde sig på. I 1961 var pigemoden fortsat søde ungpige-kjoler med vidde og strutskørter med skjortebluser og brede bælter. For mændene gjaldt det skjorte og slips, og bukserne skulle sidde stramt.

Der var stor forskel på om man kom fra provinsen eller København. Det kunne tage flere måneder, før det nyeste ramte de unge udenfor hovedstaden. Nøjagtigt som i dag bredte de nye trends sig gennem medierne. De unge hentede inspiration til deres nye stil i film og blade, for eksempel begyndte Familiejournalen at indrykke en ungdomssektion i bladet. I 1960 blev sektionen til ’Vi Unge’.

Filmlokationen

I 1875 blev den flotte park Skive Anlæg lavet for at forskønne byen og give byens borgere et pusterum – en zone, hvor der er plads til at slappe af og nyde naturens skønhed. Der blev anlagt rosenbede, skyggende træer og et springvand med svaner.

Mange romantiske scener har gennem tiderne fundet sted i virkelighedens verden i Skive Anlæg. Derfor faldt det som et naturligt valg at optage scenen netop dér med Jørn, som følger Ingelise hjem. Kun en lille smule skulle ændres i opsætningen. Filmholdet ankom midt på dagen, men de skulle skabe en tidlig morgenstund. Inden optagelserne blev der sat lys og spredt morgendis i anlægget.

Besøg Skive Anlæg

Skive Anlæg er åbent og frit tilgængeligt døgnet rundt.

Klik her og find vej til Skive Anlæg via Google Maps