I Taroks hovspor

Tarok Ruten er en rejse i filmens og hestens hovspor. Samtidigt er det en rejse gennem tre årtier – fra det traditionelle landbrugssamfund i 50’erne, op gennem 60’erne med pigtrådsfester og kærlighed, til oliekrise og national stolthed omkring en hest i 70’erne.

Flest optagelser i Skive

En exceptionel stor del af scenerne i ’Tarok – grib drømmen mens du kan’ er optaget på de originale steder. Regner Grasten Film har været på travbanerne i Billund og Charlottenlund, ja, faktisk har holdet været helt i Paris for at filme på en af verdens største travbaner, Hippodrome Paris-Vincennes.  
Størstedelen af optagelserne er dog foregået på familien Laursens hjemegn i Skive. Dér, hvor eventyret med Tarok begyndte.

Udvalgte rammer

Hele otte lokationer på Skiveegnen blev valgt nøje ud af Regner Grasten. Enten fordi de er de faktiske steder, hvor historien i virkeligheden skete. Eller fordi de danner den mest autentiske ramme om tiden og fortællingen.

 

”Det giver stoflighed. Skuespillerne kan mærke det. Vores filmhold kan mærke det. Alle kan mærke det, at det er ægte.”

Regner Grasten

Filmfagfolk indtog Skive

I foråret 2013 ankom Regner Grastens filmhold til Skiveegnen. En sort bus med skriften ’produktionen’, to store lastbiler fyldt med kameraer, lysstativer og stilladser, en mindre lastbil pakket til bristepunktet med tøj, sko og tasker fra 50’erne, 60’erne og 70’erne. Adskillige biler fyldt med filmfagfolk: fotografer, skuespillere, sminkører, kostumier, rekvisitør, produktionsassistent og mange, mange flere.

Med instruktør Anne-Grethe Bjarup Riis i front, arbejdede filmholdet sig de følgende uger systematisk igennem et minutiøst planlagt skema, med optagelser på de otte Skive-lokationer, hvor de genskabte rammen om familien Laursens liv gennem tre årtier.

Tarok Ruten

Fem af film-lokationerne er i dag mulige at besøge på Tarok-ruten: Langesgaard, Hagenshøj, Skive Theater, Skive Anlæg, Skive Trav.

Nogle af stederne kan dog kun besøges efter aftale, da der er tale om privat ejendom. Under menupunkterne til venstre kan du læse mere om hver lokation, og om hvordan du kan komme ud og opleve stedet.

Andre Skive-lokationer

Udover Tarok Rutens fem lokationer har Regner Grastens filmhold optaget på tre andre Skive-lokationer. Filmens første scene er optaget på ”Højagergaard”, hvor Karl Laursen kører dyttende ind på gårdspladsen. Desuden er scenen, hvor Jørn og Ingelise bliver fanget i en kø til Sjællandsfærgen, da de skal nå et fly til New York, optaget på Kostervej. Ikke mindst er den gribende scene, hvor Jørn tager afsked med sin døende bror Vagn, optaget på taget af Skive Sygehus med en opsigtsvækkende udsigt over byen.