En virkelig historie

’Tarok – grib drømmen mens du kan’ er en krønike om familien Laursen fra Skive og deres legendariske hest Tarok. Filmen er ikke en dokumentar, men den er yderst autentisk og tro mod den virkelige historie.

Livets mirakel

Mod alle odds kom, så og sejrede familien fra Skive med deres hest Tarok og gav Danmark håb og mod til at drømme. Filmen følger familien, deres kampe, deres sammenhold, deres håb og ikke mindst deres drømme. Filmens budskab er: Grib drømmen mens du kan, eller som Karl Laursen sagde: ”Det at VILLE, det at TURDE, det skaber livets mirakel”.

Virkelighedens drama

Intet er så dramatisk som virkeligheden. Måske er det forklaringen på, at Regner Grasten Film har kastet sin energi på at producere film, baseret på virkelige historier.

Da Regner Grasten fik tilsendt manuskriptet på Tarok, blev han så grebet af historien, at han bare måtte filmatisere den. At den indeholdt alle elementer af drama blev yderligere bekræftet, da han gik i gang med en omfattende research.

Ingen anden hest er dokumenteret så flittigt som Tarok – hele Danmarks hest, og Regner Grasten fandt i tusindvis af fotos, scrapbøger, ugebladsudklip og dokumentarisk filmmateriale. Filmproducenten joker med, at han nærmest endte med at vide mere om Jørn Laursen end Jørn Laursen selv.

Ørnen forfølger haren

Regner Grasten fandt et gammelt udklip fra Familiejournalen med en artikel om godsejeren fra Esvadgaard. I artiklen var der et fotografi af Karl Laursens kontor, og Regner bemærkede et maleri på væggen bag kontorstolen. Karl Laursens yndlingsmaleri af ørnen, der forfølger sit bytte, haren. Regner Grasten sporede maleriet, og det blev hængt op bag kontorstolen i det genskabte kontor på Langesgaard. 

                                     

”Det billede, syntes vi, var helt fantastisk, fordi det siger meget om Karl Laursen. Det er en mand, der for enhver pris vil opnå sit mål. Han forfulgte simpelthen sit mål, og han nåede det.”

Regner Grasten

Tæt på optagelserne

Jørn og Ingelise Laursen har været tæt involveret i arbejdet omkring filmoptagelserne. Både i researchfasen, men også under optagelserne. Filmholdet var ikke så vant til det med heste, faktisk var flere af dem lidt bange for dem. Derfor har Jørn og Ingelise hjulpet med at håndtere hestene, når scenerne med Tarok skulle optages.

Også når skuespillerne var i tvivl om, hvordan man lige udtaler den skibonitiske dialekt, har Jørn og Ingelise været klar til at komme med gode råd. På den måde har parret hjulpet med at gøre filmen så tro mod den virkelige historie, som det nu engang er muligt i en spillefilm.